Bine aţi venit blogul meu pentru scrieri terapeutice (mai mult sau mai puţin). (Nu [prea] îşi pune linkuri pe twitter şi pe facebook. Dacă vreţi cumva să-l urmăriţi, e muuult mai sigur să alegeţi altă cale.)


sâmbătă, 31 octombrie 2015

Din una-n alta, până strigi în amurg

coroane, sfinte, dovleac, panza, aripa, capa, ochi, ceaun, tarana, harfa, apa, tugui
Astea sunt cele 12 cuvinte, duzina, deh. Le puneţi într-un articol de blog, puneţi un link către articol în tabelul lui Eddie, şi gata, aţi intrat în joc, sunteţi duzinari.

Puteţi scrie sublim sau de duzină - nu contează. Aici nu vă premiază nimeni, nu vă pune coroane de lauri pe dovleac, nici pe vreun ţugui mai proeminent al creierului, pe ţuguiul cu talent adică, chiar dacă aveţi un ceaun plin ochi cu haruri scriitoriceşti. Dar astea nu se premiază nici prin alte părţi.

Oricum, n-avem nici juriu, nu apreciază nimeni creativitatea după ureche, după ceafă, după partitură.

Nu, nu vă trebuie partitură ca să cântaţi pentru noi la harfă. "Cu har, fă! Cu har, bă!" Nu, harbă nu există, numai coarbă. Şi nu e nevasta corbului. Nici n-ar putea, Doamne Sfinte! Că n-are nicio aripă, şi-n loc să zboare pică-n ţărână, în apă, în cap, în capă - dacă n-are cap. E de-ajuns să aibă fluturaşi, ştiţi, capa e pânză (stofă etc) care flutură, fâlfâie.

Şi mie mi se fâlfâie dacă nu vă place ce-am scris, aici sau aiurea.

Aiurea! Îmi pasă când iau plasă, ţip de... Degeaba. Strigăt în amurg!

Strig: "Citaţi, nu plagiaţi!" Puneţi ghilimele, puneţi numele ăluia de-a clocit panseul... Sau lăsaţi-o baltă, plantaţi pansele, sau pansaţi. Pansaţi-vă orgoliul. Nu toată lumea poate.

Nu poate toată lumea să strige în amurg. Ar fi prea mare vacarmul, nu s-ar mai duce copiii la culcare. Strigătul din amurg trebuie să fie cântec de leagăn. Leagăn, leagăn, leagănă, leagă... Leagă la ochi, la gură...

Leagă căţeaua, cucoană!

Asta e formula magică. Mi-o spun când trebuie să pun punct. Şi virgulă. Sau virgulă - punct cu coadă în suspensie. Puncte de suspensie. Punctul se suspendă.

Lectura se suspendă, aici nu mai aveţi - deocamdată! - ce citi.

2 comentarii:

  1. Ar trebui sa abordz si eu din cand in cand forma asta de defulare! Face bine!
    Te apreciez pentru felul in care te relaxezi prin bloggerit!
    Cu drag un suras :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi recomand cu căldură forma asta de relaxare. De fapt, se spune că scrisul e o formă de terapie - şi mie personal chiar îmi face bine să scriu. :)

      Ștergere